15η Γιορτή Μουσικής στο Άλσος Αγίου Σουλά Σορωνής

Η Γιορτή Μουσικής επιστρέφει για 15η χρονιά στο μαγευτικό Άλσος Αγίου Σουλά Σορωνής, την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024. Τα μουσικά σχήματα θα ξεκινήσουν στις 20:00, υποσχόμενα μια βραδιά γεμάτη μουσική και διασκέδαση για όλες τις ηλικίες.

Με διάφορα μουσικά σχήματα και είδη μουσικής, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ζωντανές εμφανίσεις από γνωστούς μουσικούς και νέα ταλέντα. Με παραδοσιακή, έντεχνη και σύγχρονη ελληνική και ξένη μουσική, το πρόγραμμα της βραδιάς θα καλύψει όλα τα γούστα και θα προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία.

Η Γιορτή Μουσικής στο Άλσος Αγίου Σουλά έχει πλέον καθιερωθεί, δίνοντας ένα βήμα  σε νέους μουσικούς να παίξουν με επαγγελματικές προδιαγραφές και σε γνωστούς μουσικούς να βρεθούν ξανά με το κοινό τους. Η διοργάνωση αποσκοπεί ακόμα στην προώθηση της μουσικής κουλτούρας και στην ενίσχυση των τοπικών καλλιτεχνών.

Μην χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε μια μοναδική βραδιά γεμάτη μελωδίες και ρυθμούς, σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, με τη συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι», της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Τμήματος Πολιτισμού Δωδεκανήσου, τη στήριξη της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής και της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

Υπεύθυνος ήχου: Κέντρο Μουσικής Φ. Γιακουμάκη. Ηχολήπτης: Κώστας Φουντουλάκης.

Δείτε τα βίντεο πατώντας εδώ.


 

14η Γιορτή Μουσικής (7 Ιουλίου 2023)
Την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 πραγματοποιήθηκε η 14η Γιορτή Μουσικής στο Άλσος Αγίου Σουλά.
Ευχαριστούμε θερμά για τη συνδιοργάνωση την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου- Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου, το Κέντρο Μουσικής Φώτη Γιακουμάκη και τους ηχολήπτες για τη στήριξη και τη συνεισφορά τους, καθώς και όλους τους/τις μουσικούς και τις μπάντες που συμμετείχαν!
 
 
 

13η Γιορτή Μουσικής (3 Ιουλίου 2022)
 
Την Κυριακή 3 Ιουλίου 2022, πραγματοποιήθηκε η 13η Γιορτή μουσική με μουσικές από επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς που "πλημμύρισαν" το Άλσος Αγίου Σουλά και τις καρδιές μας.
Ευχαριστούμε για τη συνδιοργάνωση την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου- Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου και το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Δήμου Ρόδου (ΔΟΠΑΡ), καθώς και τη Δημοτική Κοινότητα Σορωνής για τη στήριξη. Ευχαριστούμε τη ΡΟΔΑ για τη μετακίνηση μουσικών και θεατών, καθώς και το ΚΕΠΕΑ-ΚΠΕ Πεταλούδων για τη δράση παραγωγής ανακυκλωμένου χαρτιού.
Ευχαριστούμε τέλος το Κέντρο Μουσικής του Φώτη Γιακουμάκη και τους ηχολήπτες του για τη σημαντική συνεισφορά τους στην επιτυχία των συναυλιών, το Μουσικό Σχολείο Ρόδου και όλες και όλους τους/τις μουσικούς και τις μπάντες που συμμετείχαν.
 


12η Γιορτή Μουσικής (6 Ιουλίου 2019)
Μία όμορφη καλοκαιρινή μουσική βραδιά που θα θυμόμαστε για καιρό ακόμα, ήταν αυτή του Σαββάτου 6 Ιουλίου 2019, στη 12η Γιορτή Μουσικής.
Φέτος το πρόγραμμα περιελάμβανε παιδικά τραγούδια, παραδοσιακή μουσική, κλασσική μουσική, ελληνική και ξένη ροκ μουσική, λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική. 
Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι έδωσαν χρώμα στη μουσική βραδιά της 12ης Γιορτής Μουσικής, τους μουσικούς, το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, το Ωδείο Δωδεκανήσου και τους επισκέπτες μας.
Φωτογραφίες:
Δείτε βίντεο αποσπάσματα εδώ: α' μέρος και β' μέρος:
 

 11η Γιορτή Μουσικής (7-8 Ιουλίου 2018)
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 11η Γιορτή Μουσικής που συνδιοργάνωσε και φέτος ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι" με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Ιουλίου, στο Άλσος Αγίου Σουλά.
Περισσότερες από 20 συμμετοχέςμάγεψαν φέτος το διήμερο της 11ης Γιορτής Μουσικής!
Επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικοί και μπάντες, μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Ρόδου καθώς και Ωδείων.
Αναλυτικότερα, μουσικές όλων των ειδών μας προσέφεραν ο Κατσιμπράκης Γιάννης, μαθητές και μαθήτριες του κλασσικού κιθαριστή Γιακουμάκη Γιάννη σε κιθάρα και φωνή, η Θάλεια Παπαδοπούλου, το παραδοσιακό σχήμα του Νίκου Τζέλου και πολλά σχήματα- μπάντες όπως οι DistantRabbit, Κάρμα, Πολυώνυμοι, Καλοκαιρινοί, Bring me the lighter και άλλοι.
Είναι πραγματικά τιμητικό για τη διοργάνωση, που οι επαγγελματίες καλλιτέχνες άφησαν για άλλη μια φορά τις υποχρεώσεις τους για να μας προσφέρουν τις μουσικές τους αφιλοκερδώς ενώ οι ερασιτέχνες να προσφέρουν τη δική τους αγάπη για τη μουσική. Πάνω από 80 μουσικοί ανέβηκαν στη σκηνή της 11ης Γιορτής Μουσικής. Η συμμετοχή τους είναι καθοριστική και αυτό αναγνωρίζεται από τους διοργανωτές.
Το Σάββατο ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές και ολοκληρώθηκε έτσι μέχρι τις πρώτες ώρες μετά τα μεσάνυχτα όπου η μέρα έκλεισε με το λαϊκό γλέντι από τον Γιώργο Καλορμάκη, όπου θεατές και μουσικοί χόρεψαν στα ακούσματα της λύρας του.
Ενώ την Κυριακή οι δράσεις ξεκίνησαν με τη μουσικοκινητική παράσταση «Παιδιά ελάτε να παίξουμε με τη μουσική» για μικρούς και μεγάλους, με τους Γιώργο Σακελλαρίδη, Λεωνίδα Σακελλαρίδη, Δημήτρη Ιωσήφ και Ελευθερία Ζαράκη η οποία ήρθε στην 11η Γιορτή Μουσικής με τη χορηγία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, και την ευγενική αρωγή του Συλλόγου Φίλων Τεχνών Δωδεκανήσου. Δεκάδες παιδιά μαζί με τους γονείς τους έμαθαν διασκεδάζοντας την ομορφιά των ήχων, των μουσικών οργάνων και της ίδιας της μουσικής! Και η βραδιά κύλησε με πολλά ακόμα ταλαντούχα νέα παιδιά.
Παράλληλα με τη μουσική σκηνή, στο χώρο υπήρξε και η οργανωμένη κατασκήνωση, όπου μουσικοί και θεατές διανυκτέρευσαν και χάρηκαν το άλσος. Ευχαριστούμε την 95ΑΔΤΕ για τη διάθεση των σκηνών που βοήθησαν στο στήσιμο της κατασκήνωσης.
Μουσικοί και θεατές ακόμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν βόλτα με άλογα για μια διαφορετική εμπειρία, γι΄αυτό ευχαριστούμε τον σύλλογο ελεύθερης ιππασίας, CampoChiaroπου ήταν κοντά μας.
Ευχαριστούμε επίσης τη Δημοτική Ενότητα Καμείρου και τον Αντιδήμαρχο κ. Αγαπητό Πάλλα, τη Δημοτική Κοινότητα Σορωνής και τον Πρόεδρο κ. Αντώνη Σαββάκη, καθώς και το προσωπικό που μας βοήθησαν σε ότι χρειαστήκαμε για το στήσιμο της 11ης Γιορτής Μουσικής.
Τη Δημοτική Επιχείρηση ΡΟΔΑ για τη μετακίνηση μουσικών και το Κέντρο Μουσικής Φώτης Γιακουμάκης για την άψογη ανταπόκριση στις απαιτήσεις της γιορτής.
Χορηγοί της 11ης Γιορτής Μουσικής, που τους ευχαριστούμε θερμά, το κατάστημα ‘Ευχές και Όνειρα’, το Ωδείο Αιγαίου, η Ροδίτικη Λαδόπιτα και η εταιρία ΒΑΠ Κουγιός ΑΒΕΕ.
Καθοριστική επίσης ήταν και είναι η συμβολή των χορηγών επικοινωνίας που και σε αυτή τη διοργάνωση φρόντισαν με τον καλύτερο τρόπο για την ενημέρωση του κοινού : Ράδιο Αρχάγγελος 94,1, BestFM 103,1 , Radio1 στους 88, Εφημερίδα ‘Η Ροδιακή’, NotosNews 97,8 ,PalmosRadio 99,5 & 105,6 , Στο Κοκκινο Ρόδος 103,7 , TopFm 102,4 , Το Ροδάμι.gr, RodosReport.gr , ΡΟΔΟΣυλλέκτης, tranzistoraki.gr, verena.gr, Rhodes.com.gr, topika-nea.grκαι τυπογραφείο Νίκος Χατζηκαλημέρης.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσης στους φίλους και μέλη του συλλόγου που κάθε φορά συμβάλουν και στηρίζουν κάθε προσπάθεια του συλλόγου.
Τέλος και πάνω απ’ όλα, ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου ‘Το Αμπερνάλλι’ ευχαριστεί όλους όσους παραβρέθηκαν στην 11η Γιορτή Μουσικής, το Σαββατοκύριακο 7&8 Ιουλίου 2018 στο Άλσος Αγίου Σουλά!
Δείτε πατώντας εδώ Βίντεο
Δείτε πατώντας εδώ Φωτογραφίες
10η Γιορτή Μουσικής (Ιούλιος 2017)
Με επετειακό τρόπο, όπως της έπρεπε, πραγματοποιήθηκε η 10η Γιορτή Μουσικής στο Άλσος Αγίου Σουλά Σορωνής Ρόδου, αφού εξελίχθηκε δύο μαγικές βραδιές του Σαβ/κου 8-9 Ιουλίου. Ανταμώσαμε ξανά με φίλους επαγγελματίες μουσικούς και μπάντες που συμμετείχαν από το 2008, στην πρώτη Γιορτή Μουσικής που δειλά δειλά ξεκινήσαμε, αλλά και με πολλά υποσχόμενους νέους μουσικούς. 
Σχεδόν είκοσι διαφορετικές συμμετοχές (ατομικές, μικρών ή μεγαλύτερων μουσικών σχημάτων) γέμισαν τη σκηνή και μας χάρισαν όλων των ειδών τις μουσικές, γεμίζοντας τις ψυχές μας με χαρά, αισιοδοξία, και περισσότερο φως.
Σίγουρα για τους νεότερους μουσικούς,  ήταν μια μοναδική εμπειρία, που θα μείνει σε όλους αξέχαστη, με την ηχοληψία και την οργάνωση στα καλύτερα τους, όπως οι ίδιοι μας είπαν και πρόσθεσαν: «Ήμασταν μια πολύ ωραία, ενωμένη, μεγάλη παρέα, που δεν σταμάτησε ποτέ να παίζει μουσική, ούτε κατά την διάρκεια της μέρας, αλλά ούτε και της νύχτας. Ένας για όλους και όλοι για την μουσική!». Ενώ φίλοι που συμμετέχουν εδώ και χρόνια, τόνισαν: «Ήταν καταπληκτική η 10η! Όπως της έπρεπε πραγματικά. Κάτι είχε... Ήταν μαγική βραδιά!», «Καταπληκτική διοργάνωση, πόση πολλή δουλειά από τόσους ωραίους ανθρώπους, φανταστική ατμόσφαιρα, μαγικές μουσικές και εξαιρετικοί μουσικοί! Για άλλη μια φορά περάσαμε φανταστικά στη Γιορτή Μουσικής».
Δείτε φωτογραφίες:
 
Όλοι εμείς στον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι», τα Μέλη και οι Εθελοντές, πραγματικά νοιώθουμε υπερήφανοι για τέτοιες βραδιές που φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά, τους ψυχαγωγούν και τους γεμίζουν όμορφα συναισθήματα. 
Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους και όσες μας τίμησαν με την παρουσία τους, και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την 11η Γιορτή Μουσικής το δεύτερο Σαβ/κο του Ιουλίου 2018! Ευχαριστούμε: Την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη συνδιοργάνωση, τους φορείς: 95 ΑΔΤΕ και το 211 ΤΕ για τις σκηνές που φιλοξένησαν τους κατασκηνωτές, ΔΟΠΑΡ, Δημοτική Κοινότητα Σορωνής, Επιτροπή Διαχείρισης Άλσους Αγίου Σουλά, ΡΟΔΑ, Τυπογραφείο Νίκου Χατζηκαλημέρη, Κέντρο Μουσικής Φώτη Γιακουμάκη, Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, Ραδιόφωνο Λυχνάρι, Play Café, Βιοτεχνία Ενδυμάτων Cobel, Ζύμες Ρόδου Κεφάλας ΟΕ, Σύλλογο Ιππασίας Campo Chiaro για τη στήριξη, καθώς και όλον τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για τη στήριξη.
 9η Γιορτή Μουσικής (16-17-18 Ιουλίου 2016)
Περισσότερες από δέκα ώρες μουσικής διαφόρων ειδών εξελίχθηκαν στην 9η Γιορτή Μουσικής το περασμένο Σαβ/κο στο Άλσος Αγίου Σουλά!
Υπέροχες μελωδίες, πανέμορφος χώρος, χαλαρωτικές ώρες τα απογεύματα με παράλληλες δράσεις, ιππασία, παιχνίδια, βόλτες, φύτεμα λουλουδιών.
Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι», ευχαριστούμε από καρδιάς: όλους τους μουσικούς και τις μπάντες που συμμετείχαν,  τη Μιρέλα Πάχου και τους Δημήτρη Συνογιάννη και Δημήτρη Μουτάφη, καθώς και τον Giorgos Chronas που ήρθε από την Αθήνα και τους Πυρήνες που ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη, τους κατασκηνωτές, όσους και όσες παρακολούθησαν τις συναυλίες, τα Μέλη και τους Εθελοντές του Συλλόγου που και φέτος ήταν κοντά μας και πρόσφεραν τη βοήθειά τους, το σύλλογο ιππασίας Campo Chiaro, το Play Cafe, το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, το Kypriotis Hotel, τη Βιοτεχνία Ζύμες Ρόδου Κεφάλα, την Επιτροπή Διαχείρισης Άλσους Αγ. Σουλά, την Κοινότητα Σορωνής, τα ΜΜΕ.
Ανανεώνουμε το μουσικό ραντεβού μας για την 10η Γιορτή Μουσικής, το τριήμερο 7-8-9 Ιουλίου 2017!
 10-12 Ιουλίου 2015: 8η Γιορτή Μουσικής
Η «8η Γιορτή Μουσικής» έκλεισε τα μικρόφωνα και ανανεώνει το ραντεβού για τις 8 Ιουλίου 2015, στην «8η Γιορτή Μουσικής». Ήταν ένα όμορφο τριήμερο με πολύ μουσική, όμορφες στιγμές στο άλσος Αγίου Σουλά, ψυγαγωγία, αθλητισμό, ιππασία και ξεγνοιασιά.
Κοντά μας ήταν ο Απόστολος Ρίζος με τη μπάντα του και ο Βαγγέλης Κοντόπουλος που βρίσκεται αυτήν την περίοδο στη Ρόδο.
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης, τους μουσικούς και τα μουσικά σχήματα που συμμετείχαν, τα μέλη και τους εθελοντές του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι» που ήταν και ο διοργανωτής, τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τη Δημοτική Κοινότητα Σορωνής, την Επιτροπή Διαχείρισης Άλσους Αγίου Σουλά, το Σύλλογο Ελεύθερης Ιππασίας «Campo Chiaro», τις Ζύμες Ρόδου Κεφαλα & ΣΙΑ ΟΕ, το Play Café, το Κέντρο Μουσικής Φώτη Γιακουμάκη, το Τυπογραφείο Νίκου Χατζηκαλημέρη και τον ραδιοφωνικό παραγωγό Ματθαίο Χατζηγεωργίου.
 
Δείτε εδώ βίντεο αποσπάσματα από τις συναυλίες      
 
Φωτογραφίες από τις συναυλίες και τις παράλληλες δράσεις:
 

7η Γιορτή Μουσικής (11-12-13 Ιουλίου 2014)
 Με όμορφες μουσικές από 25 μουσικά σχήματα και τον Βασίλη Καζούλη, με παράλληλες δράσεις και ένα τέλειο παιχνίδι θησαυρού, καθώς και με την οργανωμένη κατασκήνωση, η 7η Γιορτή Μουσικής στο Άλσος Αγίου Σουλά ήταν υπέροχη.
 

Δείτε εδώ τα βίντεο από τις συναυλίες

Φωτογραφίες:


6η Γιορτή Μουσικής - Άλσος Αγίου Σουλά - 5-6-7 Ιουλίου 2013

 Το τριήμερο 05-06-07 Ιουλίου 2013 ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι» διοργανώνει τη «6η Γιορτή Μουσικής» με την Επιτροπή Διαχείρισης άλσους Αγίου Σουλά και την ευγενική χορηγία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Τμήμα Τουρισμού και Πολιτισμού Δωδεκανήσου. Ένα φεστιβάλ όπου νέοι και μεγαλύτεροι, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, εκφράζονται και δημιουργούν προσφέροντας την τέχνη τους για τους επισκέπτες. Οι παράλληλες δράσεις και η οργανωμένη κατασκήνωση συνθέτουν ένα πολύπλευρο τριήμερο τέχνης και πολιτισμού.
 Περισσότεροι από 120 μουσικοί και τραγουδιστές πήραν μέρος. Πολλοί κατασκηνωτές που διανυχτέρευσαν και εκατοντάδες κόσμου που παρακολούθησαν τις συναυλίες και όλες τις παράλληλες δράσεις (ιππικές επιδείξεις, τοξοβολία, επιτραπέζια παιχνίδια, σκάκι, παιχνίδια μυστηρίου, περιπάτους κτλ).
 
 Φωτογραφίες:

5η Γιορτή Μουσικής - Άλσος Αγίου Σουλά (6-8 Ιουλίου 2012)
Η «5η Γιορτή Μουσικής» ένωσε διαφορετικές μουσικές, διαφορετικούς ανθρώπους και μάγεψε όλους όσους ήταν κοντά μας το τριήμερο 6-8 Ιουλίου στο Άλσος Αγίου Σουλά. Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου  «Το Αμπερνάλλι» και η Επιτροπή Διαχείρισης Άλσους Αγίου Σουλά (Δημοτική Κοινότητα Σορωνής, «Αμπερνάλλι», ΑΕΣ «Ευκλής» Σορωνής, Σύλλογος Περιβάλλοντος Σορωνής, ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) που συνδιοργάνωσαν τη Γιορτή, ευχαριστούμε όλους τους επισκέπτες.
Το σημαντικότερο στοιχείο: Όλων των ειδών οι μουσικές ακούστηκαν από 21 μουσικά σχήματα-μπάντες: Παραδοσιακά, ρεμπέτικα, έντεχνα, hip hop, μπαλάντες, ροκ, (ελληνικά και ξένα) hard rock. Τα σχήματα, ερασιτεχνικά και επαγγελματικά, ήταν υπέροχα και ο κόσμος πολύ θερμός.
Οι παράλληλες δράσεις διασκέδασαν και ψυχαγώγησαν τους κατασκηνωτές και όσους ήρθαν το απόγευμα του Σαββάτου: επιτραπέζια παιχνίδια, περίπατοι στο άλσος, ιππικές επιδείξεις, παιχνίδι μυστηρίου το οποίο είχε γέλιο αλλά και όξυνση λογικής. Έγινε ακόμη και μεταφορά των κατασκηνωτών στη Σορωνή για επίσκεψη στο Λαογραφικό Σπίτι, βόλτα και μπάνιο στη θάλασσα.
Θέλουμε από καρδιάς να ευχαριστήσουμε όλους τους μουσικούς που ανέβηκαν στη σκηνή της 5ης Γιορτής Μουσικής. Σε αυτούς άλλωστε αφιερώνεται αυτή η γιορτή. Υποσχόμαστε πως τον επόμενο χρόνο θα είναι ακόμα καλύτερη! Να σημειώσουμε πως αιτήθηκαν συμμετοχής 2 σχήματα από Αθήνα και ένα από Χίο που φέτος ήταν τρομερά δύσκολο να εξασφαλίσουμε την μετακίνησή τους.  Στην 6η Γιορτή Μουσικής το 2013, θα υπάρχει σίγουρα ένα σχήμα εκτός Ρόδου.
Ένα μεγάλο  «ευχαριστώ» στους χορηγούς, στα ΜΜΕ (έντυπα και ηλεκτρονικά), και στους συνεργάτες μας. Το πιο μεγάλο «ευχαριστώ» στους εθελοντές, μέλη και φίλους των Συλλόγων που ήταν δίπλα μας.
 

 Ιούλιος 2011: 4η Γιορτή Μουσικής 2011
Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι" για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, σε συνέχεια της "Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής" δημιούργησε τη Γιορτή Μουσικής 2011 το τριήμερο 8 με 10 Ιουλίου 2011 στο Άλσος Αγίου Σουλά. Σχεδόν 20 μουσικά σχήματα επαγγελματικών και ερασιτεχνών μουσικών πέρασαν από τη σκηνή. Παράλληλα, για πρώτη φορά υπήρξε κατασκήνωση (περισσότεροι από 60 κατσκηνωτές, (νέοι με τις παρέες τους και οικογένειες) διανυχτεύρεσαν και έγιναν και αθλητικά δρώμενα (μπάσκετ, βόλεϋ, ποδόσφαιρο, τένις κα). Η συνδιοργάνωση έγινε με τους: Τοπικό Συμβουλιο Σορωνής, ΑΕΣ Ευκλής Σορωνής, Σύλλογος Περιβάλλοντος Σορωνής, ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 και τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Καμείρου.
 

Φωτογραφίες από τις συναυλίες:

 

Ιούνιος 2010: 3η Γιορτή της Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής και των Μουσικών επιστρέφει στο καθιερωμένο ραντεβού της με το κοινό, όπως πάντα δωρεάν και στο γνωστό σημείο: τους δρόμους και τις πλατείες δεκάδων πόλεων σε όλη την Ελλάδα!

Στις δύσκολες κατά γενική ομολογία εποχές που διανύουμε, οι δυνατότητες που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, τόσο στους καλλιτέχνες - για δωρεάν ανάδειξη της δουλειάς τους, όσο και στο κοινό - για δωρεάν ψυχαγωγία υψηλού επιπέδου - θεωρούμε ότι αναδεικνύονται σε υψίστης σημασίας. Περήφανη για τα δέκα χρόνια δυναμικής ανάπτυξής της και αποτελώντας στη συνείδηση κοινού και καλλιτεχνών την μεγαλύτερη μουσική γιορτή στη χώρα, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής θα πλημμυρίσει τους δρόμους ρυθμούς και νότες από τις 19 έως και τις 21 Ιουνίου.

O Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σορωνής Ρόδου "Το Αμπερνάλλι" για τρίτη συνεχόμενη χρονιά είναι ενταγμένος επίσημα σαν διοργανωτής στη Ρόδο στο πανελλήνιο και πανευρωπαϊκό δίκτυο. Φέτος θα γίνουν 2 συναυλίες, μία στο Άλσος Αγίου Σουλά στη Σορωνή (19 Ιουνίου) και μία στη πόλη της Ρόδου (20 Ιουνίου), καθώς και μικρές "γωνιές" Live σε διάφορα μπαράκια της πόλης (21 Ioυνίου).

Μία μεγάλη διοργάνωση, με εφήβους και ενήλικες μουσικούς, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, περισσότερα από 25 μουσικά σχήματα και ομάδες:

«Δορυφόροι», «Φίλοι Κωφών Ρόδου», «Ροπές», «Rockailda», «Rock Συγκρότημα Μουσικού Σχολείου Ρόδου», «FourffArt», «Wild Hawks», «Οπαδοί της μοναξιάς», «KouM QuaT», «Θέατρο Σκιών», «Jazzy World Music/Tribal», Live Latin Music, «Φιλαρμονική Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Ροδίων», «Μικτή Χορωδία Πολιτιστικού Οργανισμού Ιαλυσού», «Rho Jazz Band», «IL Caravan», Μουσική από την Κρήτη, «Χωρίς Όνομα», «Colpo Grosso», «Noize Boys», «Famous Fools», Θέατρο Δρόμου/Παντομίμα/Live Peruvian Music by Louis de Peru, «Lounge Music Live Band», Latin Music, DJ vs percussionist set.

  
Δείτε φωτογραφίες:

Ιούνιος 2009
 21/6/2009 - 2η Γιορτή: Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής ~ 10 μουσικά σχήματα LIVE στο Άλσος Αγίου Σουλά
 Φωτογραφιες:
 

Βίντεο αποσπάσματα από τις εκδηλώσεις θα βρείτε εδώ.


Ιούνιος 2008: Η 1η Γιορτή Μουσικής, που ξεκίνησε στο πλαίσιο της "Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής".

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής αποτελεί την μεγαλύτερη κοινή πολιτιστική δράση της Ευρώπης, με περισσότερες από 20.000 ταυτόχρονες εκδηλώσεις κάθε χρόνο. Θεσμός τεράστιας απήχησης, η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής χρόνια τώρα δίνει την ευκαιρία σε νέους δημιουργούς να παρουσιάσουν την δουλειά τους, αναδεικνύει τάσεις, δημιουργεί δίκτυα μεταξύ καλλιτεχνών και, κόντρα στο πνεύμα των καιρών, παραμένει δωρεάν από όλους και για όλους.

Η 21η Ιουνίου δεν είναι μια μέρα όπως οι άλλες. Γιατί είναι η ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, η μεγαλύτερη του έτους. Και γιατί είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής.

Με άλλα λόγια είναι Ημέρα Γιορτής! Της Μουσικής, των Μουσικών και όλων όσων αγαπάνε την Μουσική. Και είμαστε πολλοί! Απόδειξη πως χρόνο με το χρόνο η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής μεγαλώνει και καθιερώνει όλο και περισσότερες εορταστικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα.

Φέτος στις 21 Ιουνίου, για πρώτη φορά και στη Ρόδο, και συγκεκριμένα στο Άλσος του Αγίου Σουλά στη Σορωνή, η Μουσική θα γιορτάσει και είμαστε όλοι καλεσμένοι! Συμμετέχουν: Μανώλης Τσακογιάννης, “Krok Band”, “Τhe Independence”, “Last One” και άλλοι…

Στο πλαίσιο της Γιορτής, στις 20/6/2008 πραγματοποιήθηκε συναυλία με τους Μανώλης Φάμελλος & Στάθης Δρογώσης & Μύρων Στρατής στο Θερινό Κινηματοθέατρο "Ρόδον", υπό την αιγίδα του ΠΟΔΡ.
 
Φωτογραφίες:
 

Βίντεο αποσπάσματα από τις εκδηλώσεις θα βρείτε  εδώ (20/06/08)

Βίντεο αποσπάσματα από τις εκδηλώσεις θα βρείτε εδώ (21/06/08)

 

 

GTranslate